back to top

VELIKA AKCIJA POLICIJE U SARAJEVU: PRETRESI NA SEDAM LOKACIJA, UHAPŠENE TRI OSOBE

spot_img

velika akcija policije u sarajevu: pretresi na sedam lokacija, uhapšene tri osobe

Na području općina Novo Sarajevo, Centar, Novi Grad i Vogošća, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici vrše pretrese na ukupno sedam lokacija. U dosadašnjem radu, u pretresima je pronađena i određena količina opojnih droga marihuana i kokain, kao i vatreno oružje.

Slobode su lišeni 23-godišnji H.B. iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” (član 238. stav 1. KZ FBiH) i krivično djelo iz člana 74. ZONDINOM-a, te 21-godišnji T. Ć. i 33-godišnji A.K., oba iz Sarajeva, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Akcija “Cleaner” rezultat je operativnog rada policijskih službenika koji su vršili analizu podataka dobivenih dešifriranjem komunikacija putem Sky i Anom aplikacije među osumnjičenim osobama.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju daljnji rad u okviru ove akcije, saopćeno je iz MUP-a KS.

(A. J.)

The post VELIKA AKCIJA POLICIJE U SARAJEVU: PRETRESI NA SEDAM LOKACIJA, UHAPŠENE TRI OSOBE first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima