back to top

VIDEO / Gašić otkrio monstruozne detalje: Otac presreo ubice dok je tijelo Danke bilo u autu

spot_img

Potraga za malenom Dankom Ilić tragično je okončana.

Ministar policije Bratislav Gašić obratio se medijima i javnosti u 15 sati, na vanrednoj konferenciji za medije.

“U periodu od 13:45 do 15:52, Danka je izašla iz dvorišta i kretala se asfaltom, što potvrđuju dva očevica. Majka je oko 13:50, tražeći dijete, vidjela bijeli auto i muško lice koje stoji pored njega. Kasnije se ispostavilo da je to bio Fiat Panda, u kojem su bili osumnjičeni S.J. i D.D. Oni su bili na radnom zadatku gdje su trebalo da provjere šaht. Sve se poklapa, njihovo zaustavljanje ispred kapije u 13:50, što se poklapa sa vremenom nestanka male Danke.

Vozilo je ispred kapije bilo dva i po minute. Osumnjičeni su u izjavi rekli da su tu stali zbog potrebe za toaletom, da bi potom, kada su krenuli, djevojčicu udarili na nekih 30 do 40 metara od mjesta zaustavljanja. Automobilom je upravljao D.D., a suvozač je izašao iz automobila i ubacio tijelo djevojčice, koja je bila bez svijesti, prebacio u zadnji dio vozila preko alata.

video / gašić otkrio monstruozne detalje: otac presreo ubice dok je tijelo danke bilo u autu

Tokom vožnje su se dogovorili da negdje bace tijelo djeteta a usput ih je, u 13:57 sati, zaustavio otac djevojčice koji je također bio u automobilu i pitao ih je da li su vidjeli djevojčicu, na šta su oni negativno odgovorili.

Oko 14 sati su se zaputili ka deponiji, gdje su se zadržali minutu i 49 sekundi, S.J. je uzeo dijete i bacio ga na bedem na kojem je bila gomila smeća, dok je D.D. sve vrijeme bio pored automobila pazeći da neko ne naiđe.

Nakon toga su se vratili u firmu. O monstruoznosti i hladnokrvnosti ubica djevojčice govori i to da je S.J., po pozivu direktora, istog dana otišao zu Bansko Polje da traži djevojčicu, svjestan da ju je hladnokrvno usmrtio…”, kazao je Gašić.

video / gašić otkrio monstruozne detalje: otac presreo ubice dok je tijelo danke bilo u autu

“Mi smo tog dana sa privatnih kuća skinuli kamere sa deset lokacija. Jednu smo čak čekali jer je vlasnik u Americi, kako bismo došli do ključa od kuće, a ta nam je kamera najviše pomogla. S obzirom da se radi o službenom vozilu Vodovoda Bor, ono ima GPS i zabilježeno je svo kretanje. Tog dana u vremenskom intervalu koji je nama bio interesantan, u Banjsko Polje je ušlo 17 vozila, od toga su samo dva izašla van tog teritorija, sve do dolaska policije… Gledajući kretanje ovog vozila, bilo nam je vrlo simptomatično da je njihovo kretanje zaustavljeno samo 150 metara nakon što su se zaustavili ispred dvorišta gdje je bila Ivana Ilić sa svojom djecom. Tih 150 metara su prešli za pet i po minuta. Imamo jasno zabilježeno da su se na deponiji zadržali minut i 41 sekundu”.

“Policija nastavlja intenzivan rad na ovom slučaju i pretražuje se teren s ciljem pronalaska tijela. Građani Bora su, zajedno sa svojim štabom, izašao na teren… Nama je istraga krenula u tri pravca. Nismo mogli isključiti nijednu opciju: da je riječ o otmici, trgovini ljudima ili da je dijete udario neko ko je prolazio tim pravcem. Pregledali smo sve kuće i podrume…”

“Razgovarali smo sa njenom majkom i priznajemo da nam je dosta toga u startu bilo čudno, ali početne informacije smo morali dobiti od nje. Zahvaljujem se njenim roditeljima. Urađeno je 15 poligrafskih testiranja…”.

Na pitanje novinara kako to da tijelo još nije pronađeno, Gašić je kazao da su dvojica osumnjičenih odveli policiju do deponije, ali imaju saznanja da se jedan od njih dvojice vratio i prebacio tijelo na drugu lokaciju.

“Ne možemo da im vjerujemo jer jedan na drugog prebacuju krivicu”, kazao je.

Podsjećamo, tragičnu vijest danas je na vanrednoj sjednici Vlade Srbije saopćio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Kako je rekao, Danka je ubijena, policija je uhapsila dvije osobe povezane s ubistvom, koje su odvele policiju na mjesto gdje je zakopana.

Podsjetimo, Danka je zadnji put viđena 26. marta u Banjskom polju kod Bora u Srbiji, gdje je bila s majkom i malenim bratom.

Uskoro opširnije…

(24sata.info/Vijesti.ba)

24sata.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima