ZATRAŽEN PRITVOR ZA OSAM POLICAJACA IZ KISELJAKA OSUMNJIČENIH ZA PRIMANJE MITA

spot_img

zatražen pritvor za osam policajaca iz kiseljaka osumnjičenih za primanje mita

Kako je rečeno iz Tužilaštva, pritvor im je predložen zbog osnovane bojjazni da će uništiti, sakriti, izmjeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, kao i zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ometati krivčni postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

U nastavku planskih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv krivičnih djela iz oblasti korupcije, na području Kiseljaka uhapšeno je osam policajaca zbog sumnje da su u periodu od juna do augusta ove godine, kao službene osobe u svojstvu policajaca MUP-a SBK/ Policijske stanice Kiseljak, obavljajući poslove kontrole saobraćaja i učesnika u saobraćaju na području općine Kiseljak, postupali u namjeri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist.

Terete se da su od učesnika u saobraćaju za koje su utvrdili da su počinili prekršaj zahtijevali ili primali dar u novcu ili u nekom drugom vidu, u više navrata primali i zahtijevali nagradu u zamjenu da ne poduzme radnje koje su bili dužni izvršiti u okviru svog službenog ovlaštenja.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su počinili više krivičnih djela primanje dara ili drugih oblika koristi, krivotvorenje službene isprave, te krivično djelo neprijavljivanje krivičnog djela ili učinitelja.

U okviru ove akcije izvršeni su pretresi na više lokacija, kojom prilikom su pronađeni određeni materijalni dokazi koji će se koristiti u toku krivičnog postupka, naveli su iz Tužilaštva.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima