back to top

ZIJAD TRI GODINE PITA OD ČEGA JE UMRLA NJEGOVA KĆERKA EMINA: ŽELIM ISTINU, NE TREBA MI NOVAC

spot_img

zijad tri godine pita od čega je umrla njegova kćerka emina: želim istinu, ne treba mi novac

Zijad, tačnije, više od tri godine čeka na odgovor iz Kantonalne bolnice Zenica od čega je umrla njegova kćerka Emina u svojoj 30. godini.

U otpusnom pismu nije pisao uzrok smrti, a kada je Zijad to tražio, doktori su mu preporučili da traži obdukciju.

  • Zbog čega da tražim obdukciju kad je umrla kod njih. Danima su me lagali da je dobro, i ja dođem kod nje, kažu mi „umrla je“ – ističe.

Dodaje da se obraćao svima, bolnici nekoliko puta, advokatima, Sudu, Tužilaštvu ZDK…

  • Sve dokaze sam priložio Tužilaštvu ZDK, ali nisu htjeli da podignu optužnicu. Doktori su krivi i odgovorni za ono što se dogodilo. Dvije tužiteljice u Tužilaštvu nisu htjele podići tužbu i pokrenuti istragu, iako sam im predao papire sa jasnim dokazima da sam morao dobiti papir na kojem piše od čega mi je dijete umrlo. Kasnije sam ‘digao ruke’ od Kantonalnog tužilaštva, pa sam slučaj predao na Tužilaštvo Federacije BiH. I oni su me odbili, pa sam išao na Vrhovni sud, a odgovor je bio isti – navodi.

Tvrdi kako ga je Tužilaštvo Federacije preusmjerilo na Tužilaštvo Livanjskog kantona.

  • Tužiteljica iz ovog kantona mi je rekla da će pokrenuti postupak i istragu, ako donesem dokaze. Međutim, sve što imam od dokaza je u Tužilaštvu ZDK i oni mi ne daju te papire. Sada će tužiteljica iz Tužilaštva Livanjskog kantona tražiti dokaze iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona. Ne želim nikakav novac, meni to ne treba. Ko god mi pomogne da dokažem istinu, neka uzme sav novac. Meni treba istina da znam kako je moje dijete umrlo i ko je kriv – poručio je Zijad.

Emina je, podsjećamo, 1995. godine operirana u Torinu u Italiji.

Stručno, anorektoplastika radi analne atrezije, u prijevodu – problemi s vršenjem velike nužde, a preminula je u junu 2020. godine.

(M.S.)

The post ZIJAD TRI GODINE PITA OD ČEGA JE UMRLA NJEGOVA KĆERKA EMINA: ŽELIM ISTINU, NE TREBA MI NOVAC first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima