back to top

Zimski salon knjige donosi bogat sadržaj od 12. do 22. decembra

spot_img

Zimski salon knjige, tradicionalna manifestacija koja slavi pisanu riječ, bit će održana od 12. do 22. decembra u gradskoj galeriji Collegium Artisticum Sarajevo u organizaciji Izdavačke kuće Art Rabic.

Direktor IK Art Rabic Goran Mikulić najavio je u izjavi za Fenu da će nakon pauze usljed korone ove godine Salon biti održan u punom kapacitetu, uz učešće 18 izdavača iz BiH, Srbije i Crne Gore. Knjige će biti izložene na 20 štandova a ulaz će biti besplatan.

On također najavljuje da će Salon biti popraćen i drugim sadržajima poput predstavljanja knjiga, izložbi i susreta, a tu je i program namijenjen najmlađoj populaciji.

Jedan od dodatnih sadržaja bit će izložba radova jednog od najvećih evropskih karikaturista Petra Pismestrovića koja će biti otvorena 14. decembra, a isti dan bit će predstavljena i knjiga “Panika u kupaonici” njegove supruge Mirjane Grbac-Pismestrović.

– Također, na kraju godine uvijek organiziram druženje antifašista, kako ne bismo u vremenima kakva su danas proglasili poraz od fašista – istaknuo je Mikulić, navodeći da će se na tom skupu pojaviti mnoga istaknuta imena iz javnog miljea poput Bogića Bogićevića, Raifa Dizdarevića i Zlatka Dizdarevića.

Kada je riječ o štandu Art Rabic, Mikulić najavljuje da će on biti “izuzetno šaren”, uz predstavljanje bogate ponude starih i novih naslova. Kaže da je ovo izuzetno bogata godina u izdavaštvu, barem kada je riječ o IK Art Rabic koja je izdala čak pet novih naslova relevantnih autora.

Među brojnim naslovima na ovom štandu će se, između ostalih, naći i dvije knjige Jasne Šamić – “Atelje na broju 19” i “Petnaesti arondisman u Parizu”, “Niz Bistrik” Tonija Skrbinca, četvrto dopunjeno izdanje knjige “Hiljadu i druga noć” Zlatka Dizdarevića, “Gnome” Predraga Fincija, novo izdanje knjige “Palestinska Nakba” Hajrudina Somuna, “Kriza religije” Ivana Cvitkovića, “Baš Baščaršija” Nade Salom, “Čekajući Dylan Doga” Dragana Bursaća te “I tebe sam sit kafano” grupe autora.

Jedan kutak Salona bit će posvećen najmlađim posjetiocima, gdje će se za njih čitati priče ali i biti organizirano druženje s Deda Mrazom.

Zimski salon knjige kao i svake godine posjetiocima ponudi popuste te će se i ovaj put oni kretati od 30 do 80 posto.

 

Žene.ba / FENA

Zimski salon knjige donosi bogat sadržaj od 12. do 22. decembra Žene.ba.

zene.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima