ŽRTVA MANIJAKA: Suzana živjela u strahu, manijak prijetio njoj i kćerkama

spot_img

Suzana Mančić mjesecima je bila žrtva progonitelja, nepoznati čovjek prijetio je njoj i kćerkama.

Poznata voditeljica je prvi put progovorila o nasilju i psihičkom maltretiranju od strane nepoznatog čovjeka.

Naime, Suzana Mančić je prijetnje dobijala svakodnevno, telefonom ili porukama koje su s vremenom postajale sve opasnije. Prijetio je prvo njoj, a zatim i njenim kćerkama Teodori i Nataliji, prenosi Gloria.

-Ne znam kako je taj čovjek uspio da pronađe broj mog telefona. Zahtijevao je da se vidi sa mnom, a kako sam shvatila sa kim imam posla, nisam odgovarala ni na pozive ni na poruke. Međutim, poruke su iz sata u sat bivale sve opasnije. Pisao je da zna gdje živim, kuda se krećem, da mi je glava u torbi, da nigdje nisam sigurna. Prijetnje su bile upućene ne samo meni, nego i mojim ćerkama, tvrdio je da zna kuda idu i kad i gdje može da ih presretne. Užasno sam se uplašila, prije svega za njihovu bezbjednost, jer je djelovalo da je spreman da prijetnje ostvari. Da stvar bude još gora, tada mi je neko zapalio auto ispred kuće, pa je proganjanje samo prelilo čašu. Pošto su poruke stizale jedna za drugom i bivale sve strašnije, morala sam da se obratim policiji – tvrdi Suzana.

Policajci iz SUP Zemun uspjeli su da zajedno sa kolegama iz interpola pronađu progonitelja veoma brzo, na svu sreću. Međutim, on se tu, nažalost, nije zaustavio.

-Svoju agresiju i bijes preusmjerio je na moju kolegicu i prijateljicu, takođe voditeljku Draganu Katić, što je grozno. Strašno je kad te neko dovede u situaciju da živiš u strahu. Strah je najgori, gori čak i od onog što bi možda moglo da se dogodi. Stalno si u grču, stalno razmišljaš o svemu tome i ne možeš da se opustiš.

Suzana Mančić prijetnje nije dobijala izvjesno vrijeme poslije tog incidenta, ali otkako su društvene mreže doživjele ekspanziju, situacija je postala nepodnošljiva.

Bila je primorana da se u nekoliko navrata obraća tužilaštvu i odjeljenju za suzbijanje visokotehnološkog kriminala.

-S vremena na vrijeme dobijam zastrašujuće poruke, da ti se digne kosa na glavi. Mislim da se ljudi na mrežama liječe i prazne, a pojedini su baš ozbiljni pacijenti, koji sigurno imaju dijagnozu i karton u nekoj zdravstvenoj ustanovi. Drugarice mojih kćerki su me naučile da napasnike blokiram, kao i da ih obavezno prijavim policiji. Nekoliko puta bila sam prinuđena to da uradim i moram da kažem da su policajci bili vrlo efikasni, pomogli su mi. Pronašli su odakle dolaze prijetnje i neke od tih sajtova i profila su zatvorili.

ŽRTVA MANIJAKA: Suzana živjela u strahu, manijak prijetio njoj i kćerkama Express.


express.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima