back to top

DOMAĆA PICA SA SLANINOM Hrskavi spoj pikantnih ukusa, prste da poližete

spot_img

Sastojci:

Za tijesto:

350 g brašna
3 kašike maslinovog ulja
1/2 kocke kvasca
1 kašika šećera
250 ml vode

Za nadijev:

200 g slanine
400 g šunke
350 g tvrdog sira
5-6 kiselih krastavaca
kečap
150 g šampinjona
origano

Priprema:

Sipajte u mlaku vodu izmrvljeni kvasac i šećer, pa dobro promiješajte. Onda pustite 10 minuta da se kvasac aktivira, pa dodajte prosijano brašno i maslinovo ulje. Od smjese zamijesite tijesto za picu. Zatim pokrijte providnom folijom i pustite 15 minuta da nadođe. Onda razvucite tijesto za picu debljine pola prsta, pa premijestite u pleh obložen uljem ili papirom za pečenje. Tijesto premažite kečapom, preko pospite rendanu šunku pa naređajte sjeckane pečurke, slaninu i kisele krastavce. Odgore izrendajte sir, posolite pa pospite origanom. Pecite picu sa slaninom oko 20 minuta u zagrijanoj rerni na 180 stepeni. Izvadite iz pleha, sijecite i služite.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima