back to top

Lana Pudar nastupa na Svjetskom juniorskom prvenstvu

spot_img

Vođa bh. tima je Damir Đedović, treneri su Goran Grahovac i Evelin Avdić, a fizioterapeut je Miodrag Ranđelović, saopćeno je iz PK “Orka”.

Dodaje se da je najbolja bh. plivačica i jedna od najboljih mladih svjetskih plivačica Lana Pudar svakako najveća uzdanica tima te da se od nje najviše i očekuje na ovom prvenstvu.

Ovogodišnja trostruka juniorska prvakinja i rekorderka Evrope svoj prvi nastup imat će u utorak, 5. septembra u kvalifikacijama discipline 200m delfin. Pored ove discipline, Lana će nastupiti u disciplinama 50 i 100m delfin koje su na programu u srijedu, četvrtak, petak i subotu.

Prema riječima Damira Đedovića, poslije veoma napornog razdoblja priprema i natjecanja koji su iza Lane, na ovo prvenstvo putuju iz jednog laganijeg ritma treninga jer su poslije nastupa na juniorskom prvenstvu Evrope u Beogradu i zadnjeg nastupa na svjetskom seniorskom prvenstvu u Japanu prije otprilike mjesec dana, morali smanjiti tempo i ritam treninga,pišu Vijesti

Kako je dodao Đedović, termin održavanja ovog prvenstva je vrlo nezgodan jer se „maltene poklapa a početkom nove plivačke sezone“ te da su zbog toga pripreme za ovo prvenstvo pomalo specifične i drugačije u odnosu na prethodno razdoblje.

Posljednjih mjesec dana Lana je sa svojim timom provela u plivačkom kampu “High performance center Sierra Nevada” u Španjolskoj gdje su, kako su rekli iz Laninog tima, najviše radili na oporavku i tehničkim komponentama treninga.

Đedović je još istakao da su prošle godine propustili svjetsko juniorsko prvenstvo koje se održalo u Limi (Peru) otprilike u istom terminu zbog veoma duge i naporne sezone, ali je Lana ove godine imala veliku želju nastupiti na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu i veoma je motivisana da se u Izraelu predstavi u dobrom svjetlu.

„Nadamo se da će se naša zastava i ovaj put zavioriti na pobjedničkom postolju, te da će nas i ovaj put obradovati odličnim rezultatima. Nekako nas je na to navikla“, navodi se u saopćenju.

www.haber.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima