back to top

Posna carska pita, jelo kojem ćete se vraćati

spot_img

Bilo da pravite pite sa korama ili tijestom one su uvijek ukusne, a i lako se spremaju. Nadjeve možete da birate po želji, a ono što se često nalazi na trpezi kada su praznici je i čuvena carska pita.

Kako je u toku Vaskršnji post, predlažemo vam da napravite posnu carsku pitu sa povrćem i pasuljem. Sprema se na brzinu, a možete da je služite i za doručak ili večeru.

Sastojci:

– 1 konzerva pasulja
– 1 konzerva kukuruza
– 1 pečena paprika
– 2 kisela krastavca
– 100 ml ulja
– 100 g brašna
– 100 g kukuruznog brašna
– 1 kesica praška za pecivo
– 100 ml kisele vode

Priprema:

U posudi pomiješajte brašno i prašak za pecivo, pa sipajte ulje i kiselu vodu. Sve dobro sjedinite tako da nema grudvica. Pasulj i kukuruz procijedite i isperite, pa dodajte u smjesu. Dodajte i sjeckanu pečenu papriku, kao i krastavac i začinite po želji. Sve dobro promiješajte. Sipajte dobijenu smjesu u tepsiju koju ste obložili pek papirom i pecite u zagrijanoj rerni na 200°C oko 20 minuta, prenosi Stvar ukusa.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima