Sastojci:
– nekoliko jabuka
– 130 g maslaca
– 4 jaja
– 8 kašika glatkog brašna
– 8 kašika šećera
– 1 šoljica ulja
– 1 šoljica mlijeka
– 1 prašak za pecivo
– 500 ml vrhnja za šlag
Priprema:
Jabuke ogulite, izrežite na kolutove pa poredajte u tepsiju u kojoj ste prethodno otopili maslac. Stavite u pećnicu na nekoliko minuta da jabuke omekšaju. Od preostalih sastojaka umutite smjesu za biskvit pa smjesu prelijte preko omekšalih jabuka, vratite u pećnicu i pecite otprilike 20 minuta na 180 stepeni. Dok se kolač peče, dobro izmiksajte vrhnje za šlag. Pečeni kolač izvadite iz tepsije i okrenite ga na drugu stranu, tako da biskvit bude dolje, a jabuke gore. Preko ohlađenog kolača stavite tučeni šlag, a zatim stavite u hladnjak da malo očvrsne.
BONUS VIDEO:
Izvor: ( aloonline.ba / ffmo.ba )