U TRENUTKU ZLOČINA U ŽIVINICAMA, U SOBI BILA MALOLJETNA UNUKA: TAHIRA SE VRATILA SA VJENČANJA KĆERKE, PRIMILA 27 UZNEMIRUJUĆIH POZIVA

spot_img

u trenutku zločina u živinicama, u sobi bila maloljetna unuka: tahira se vratila sa vjenčanja kćerke, primila 27 uznemirujućih poziva

  • Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva TK-a izdao je naredbu za obdukciju tijela postradalih T.Č. i M.A., te nalog za vršenje provjera vezano za vatreno oružje, kojim je djelo počinjeno, u smislu da li se radi o oružju za koje je izdata dozvola za držanje i nošenje oružja. Isto tako, možemo potvrditi da je u porodičnoj kući gdje se desio događaj zatečeno malodobno dijete, koje je u srodstvu sa stradalom ženom, u rad je uključen i Centar za socijalni rad Živinice, dijetetu je ukazana psihološka pomoć, te je izmješteno na sigurno, do dolaska roditelja – staratelja, koji se nalazi na radu u inostranstvu-naveli su u saopćenju.

Kako saznaje portal Crna-Hronika, poznat je identitet nastradalih osoba. Riječ je o Mevludinu A. i Tahiri Č. koji su bili u ljubavnoj vezi, a problem najveći problem bio je Mirsadom alkohol i ljubomora. Živjeli su u Tahirinoj kući, a na ulaznim vratima Mevludin je počinio ovaj strašni čin.

Nezvanično, Tahira je izbacila Mevludina iz kuće prije četiri dana. Za vrijeme tragedije, maloljetno dijete nalazilo se u kući, odnosno unuka koja je bila sa svojom nanom.

Mevludin je danima prijetio Tahiri, a uputio joj je više od  27 uznemirujućih poziva. Tahira je bila na svadbi svoje kćerke u Njemačkoj, te se vratila u Živinice. Nakon povratka sa aerodroma, Tahira je sa unukom (5) vratila se svojoj kući.

Nakon što je Mevludin saznao za njen povratak, otišao je odmah na njena vrata te je likvidirao nakon kraće svađe. Tragedija se desila na ulaznim vratima njene porodične kuće u kojoj su do prije par dana živjeli zajedno.

Na Mevludinovom Facebook profilu postavljene su sve njihove zajedničke fotografije sa ljubavnim pjesmama i citatima. Niko nije ni slutio da će do ovoga doći.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima