back to top

YouTube u problemu? Elon Musk lansira X Tv

spot_img

Od kako je Elon Musk preuzeo Twitter i preimenovao ga u X, video sadržaj postao je ključni element ove platforme. U skladu s tim, X lansira specijaliziranu aplikaciju za video sadržaj koja će biti kompatibilna sa svim uređajima.

YouTube slavi 19. rođendan

Izvršna direktorica X-a, Linda Yaccarino, koja je prethodno obnašala funkciju izvršne direktorice za oglašavanje u NBCUniversal, najavila je putem platforme uvođenje “uzbudljivog sadržaja u stvarnom vremenu na vašim pametnim televizorima”.

Yaccarino je istaknula da će nova aplikacija X TV sadržavati algoritam za praćenje trendova i teme pogonjene umjetnom inteligencijom, te će biti dostupna kako na pametnim telefonima, tako i na pametnim televizorima.

YouTube na Androidu prelazi na AV1 kodek – ipak to neće biti dobro za autonomiju baterije

– Advertisement –

Ova inovacija omogućit će korisnicima da prate trendove kroz video algoritme, slično onome što platforme poput YouTubea već prakticiraju. YouTube, na primjer, koristi video algoritme koji uzimaju u obzir različite faktore kao što su povijest gledanja i pretraživanja, preferencije drugih korisnika sličnih ukusa, kao i sam sadržaj videa, s ciljem prikazivanja sadržaja koji bi mogao privući korisnikovu pažnju i zadržati ga na platformi.

Dodatno, X planira koristiti umjetnu inteligenciju kako bi organizirao videozapise po temama, omogućujući personaliziranije korisničko iskustvo.

YouTube blokira treće aplikacije: Što to znači za vas?

Poput YouTubea, nova aplikacija će korisnicima omogućiti da započnu gledanje sadržaja na svojim telefonima te se neprimjetno prebace na televizore, nudeći fluidno iskustvo preko različitih uređaja.

Vidi još i…

Također, aplikacija će podržavati streaming s mobilnih uređaja na televizore, omogućujući korisnicima da uživaju u video sadržaju na većim ekranima.

Elon Musk se na X platformi pohvalio – 8.8.2024. stižu Robotaxi

Yaccarino je naglasila da je aplikacija još uvijek u fazi razvoja te je pozvala korisnike X-a da daju svoje prijedloge i ideje. Za sada, konkretan datum izlaska aplikacije nije određen.

Zanimljivo je spomenuti da u početku aplikacija neće sadržavati reklame, što je objavljeno u internim komunikacijama s partnerima X-a. Kompanija je izrazila namjeru da se inicijalno fokusira na lansiranje ove nove značajke usmjerene na korisnike, ali i planove za kasniju monetizaciju, najvjerojatnije kroz uvođenje oglasa.

Elon Musk predstavio Grok – napredniji AI čak i od ChatGPT-a

Ovaj pristup mogao bi privući veći broj korisnika koji preferiraju neometano iskustvo bez reklama, barem u početnim fazama korištenja aplikacije.


itportal.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima