ZAŠTO SU BEBE ROĐENE U DECEMBRU POSEBNE?

spot_img

zašto su bebe rođene u decembru posebne?

Da li znate da se, prema gruboj statistici, u decembru rađa najmanje beba? Zbog toga neki smatraju da su decembarske bebe posebne iz više razloga.

Vjerovali ili ne, naučnici sa univerziteta u Italiji, Španiji, Velikoj Britaniji, Austriji istraživali su karakteristike osoba koje su rođene posljednjeg mjeseca u godini. Ovaj period je svakako zanimljiv, možda zbog toga što asocira na praznike, radost, darivanje i sreću, a to može uticati i na razvijanje karaktera. Čarobno vrijeme za čarobnu djecu, kažu.

Uvijek su među mlađima u razredu, a u vrijeme upisa na fakultet mlađa djeca ostvaruju bolje rezultate.

Dugovječni su.

Kada je riječ o karakteru, za decembarsku djecu važi da su iskrena, da vjeruju da su svi ljudi dobri, da vole da dijele svoja mišljenja i osjećanja. Lojalni su. Za njih kažu i da su rođeni lideri, vole posao, kolegijalni su, požrtvovani u onome što rade. Upravo zato se za njih često može i reći da su veoma uspješni – a da su do svog uspjeha došli zahvaljujući sebi i svom zalaganju, piše Bebac.com.

Ljubav, porodica i prijatelji, pored posla, za osobe rođene u decembru su prioritet. Vole da maštaju, pa zbog velikih očekivanja nekad udare u zid, što ih može duboko razočarati. Ipak, upravo ih ta maštanja i visoka očekivanja i dovode do visokih ciljeva koje žele da ostvare – u čemu vrlo često i uspijevaju.

I na kraju, decembarska djeca su rođena u znaku Strelca ili Jarca, pa imaju sve osobine ovih znakova. Za Strijelce važi da su energični, maštoviti, vole da istražuju i putuju, a Jarčevi su ambiciozni, vole nezavisnost, emotivni su, ali istovremeno i tvrdoglavi.

(Zadovoljna.rs/ I.S.)

ZAŠTO SU BEBE ROĐENE U DECEMBRU POSEBNE? first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima