back to top

SMAJLAGIĆ: Ne trebamo se podcjenjivati, ali ni precjenjivati

spot_img

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine se okupila u ponedjeljak na Ilidži i započela pripreme pred nastup na Europskom prvenstvu koje se u Njemačkoj održava od 10. do 28. siječnja.

Izabranici Irfana Smajlagića će igrati u sklopu skupine E sa Švedskom, Nizozemskom i Gruzijom.

 – Sve reprezentacije u Europi su teške i zahtijevaju visoku dozu motivacije. Nećemo graditi našu igru na osnovu toga, već na onome kakvi smo mi. Nećemo eksperimentirati, igrat ćemo protiv petostukog prvaka svijeta Švedske, a Nizozemci su napravili veliki pomak u posljednjih nekoliko godina. Ne trebamo se podcjenjivati, ali ni precjenjivati. Nizozemci imaju kontinuitet, mi ne. Nismo baš toliko talentirani koliko se misli. Igrat ćemo sa svakim, ali moramo biti realni. Ako nikad ne igramo protiv Švedske, ne znamo da li je možemo dobiti, rekao je izbornik Irfan Smajlagić.

Bh. tim još uvijek očekuje svoju prvu pobjedu na prvenstvu, a prema protivnicima u skupini ovoga puta, i činjenici da između ostalih igraju i s Gruzijom kao debitantom na Euru, bh. tim ima najbolju šansu da upiše barem taj povijesni trijumf.

 – Sve se događa prebrzo za stvaranje homogene atmosfere. Iza nas je dosta turbulencija, ali napravili smo ekipu koja može dati više od 100 posto. Proces pravljenja ekipe nije gotov, to se radi godinama. Ipak, uspjeli smo rezultatima pokazati da idemo u pravom smjeru. Važno je da budemo motivirani i posvećeni konačnom cilju i da su igrači spremni da idu do granica svojih mogućnosti, izjavio je Smajlagić.

SMAJLAGIĆ: Ne trebamo se podcjenjivati, ali ni precjenjivati

U sklopu priprema za EP naš A tim 3. siječnja putuje u Winterthur (Švicarska) na Yellow cup, gdje će igrati protiv Argentine (4. siječnja od 20.30h), domaćina Švicarske (5. siječnja od 20.15h) i Rumunjske (6. siječnja od 14h). Iz Švicarske će naša reprezentacija otputovati za Mannheim, gdje će igrati svoje utakmice na Europskom prvenstvu.

– Nadam se da ćemo iskoristiti uvjete koje imamo. Lopta je okrugla i vjerujem da se sa svima može igrati. Ipak, možda je najbolje reći da su Nizozemci veliki favoriti, što je činjenica. Švedska ima tri jake selekcije u ovom trenutku. Vjerujem da će atmosfera u selekciji BiH biti na visokom nivou i da ćemo imati podršku naših navijača kao i uvijek, kazao je kapetan Mirsad Terzić.

Igrači na pripremama

Za ove pripreme izbornik reprezentacije BiH, Irfan Smajlagić, je odredio sljedeći popis od 21 igrača na koje računa: Benjamin Burić (Flensburg; Njemačka), Admir Ahmetašević (Winterthur; Švicarska), Harun Hodžić (Chambery; Francuska), Mirsad Terzić (Wisla Plock; Poljska), Marko Davidović (Tatran Prešov; Slovačka), Mario Pavlak (Sloboda Tuzla), Mirko Herceg (Csurgoi; Mađarska), Dino Hamidović (Gračanica), Igor Mandić (Selestat; Francuska), Luka Knežević (Sloboda Tuzla), Marko Panić (Montpellier; Francuska), Nedim Hadžić (Borac), Senjamin Burić (Skjern; Danska), Adin Faljić (Zagreb; Hrvatska), Amir Muhović (Borac), Marko Majstorović (Krka; Slovenija), Adi Mehmedćehajić (Gračanica), Mirko Mišetić (Sloboda), Luka Perić (Celje; Slovenija), Ibrahim Haseljić (Gorenje; Slovenija), Vladan Đurđević (Borac).

smajlagić: ne trebamo se podcjenjivati, ali ni precjenjivati
SMAJLAGIĆ: Ne trebamo se podcjenjivati, ali ni precjenjivati

Navijači ne trebaju poseban poziv

BiH bi u Njemačkoj trebala imati veliku podršku.

 – Mislim da naše navijače ne treba pozivati posebno. Mi smo njima unaprijed dužni da damo sve od sebe. Mi moramo mladim igračima pomoći da im podrška ne bude teret. Neke utakmice koje smo trebali dobiti, izgubili smo zbog pritiska. Moramo prebroditi te male viruse. Iskreno, moja želja je da prođemo grupu i da ostanemo što duže u Njemačkoj, izjavio je Terzić. Er.B.

RASPORED

BiH NA EP-u

SKUPINA E

Švedska           11. 1.

Nizozemska    13. 1.

Gruzija            15. 1.

The post SMAJLAGIĆ: Ne trebamo se podcjenjivati, ali ni precjenjivati appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima